Antep Fıstığı
Antep fıstığının diğer kuruyemiş çeşitlerine göre karbonhidrat ve protein oranı daha fazladır. Küçük büyük herkes tarafından sevilen antep fıstığı tam bir şifa kaynağıdır.
Gaziantep şehri, dünyanın en kaliteli ve lezzetli fıstığının yetiştiği, fıstığın anavatanı olarak bilinmektedir. Adnan Efendi olarak sizlere lezzetli ve kaliteli antep fıstıkları sunmak için antep fıstıklarımızı Gaziantep’ten temin etmekteyiz.
Tüm alışverişlerinizde olduğu gibi sitemiz, SSL sertifikalı olup 3d secure güvenli ödeme ve kapıda ödeme seçenekleri sunuyoruz.
Antep Fıstığının Faydaları Nelerdir?
Antep fıstığı, vücudumuzun ihtiyacı olan birçok vitamin ve minerali içermektedir. Antep fıstığının sağlığımız açısından birçok faydası vardır. Kolesterol seviyesininden kalp hastalığına, kanserden bağışıklık sistemine kadar iyi gelmesi antep fıstığının faydaları arasındadır.
Antep Fıstığının Faydaları Şöyledir:
- Akciğer iltihabını temizler.
- Yüksek lif içeriyle kandaki şeker miktarını dengeler.
- Sindirimi rahatlatır, bağışıklık sistemini güçlendirir
- Kroner kalp hastalığı riskini azaltır
- Kabuğundaki lif sayesinde mide zarını korur, mide asidini dengeler.
- Yüksek antioksidan kaynağıdır
- Afrodizyak etkisi ile cinsel isteği arttırır
- Kandaki oksijen miktarını arttırarak anemi hastalığını önler.
- Böbrek ve mesane bölgesinde oluşan kumların rahat dökülmesini sağlar.
Adnan Efendi’de Antep Fıstığı Üretimi Nasıl Gerçekleşmektedir?
Antep fıstığında hasat meyvedeki yağ, karbonhidrat ve protein oranının en fazla olduğu dönemde yapılır.
Hasat olgunluğuna gelen antep fıstıklarını özenle toplar, hijyen standartlarına uygun tesisimizde kurutma işlemine geçeriz. Fıstığın kırmızı renkli dış kabuğunun, sert kabuğunun ve iç meyvenin nem oranları gözetilerek kurutma işlemimiz tamamlanır.
Kuruyan antep fıstıklarını kavlatma işlemine aktarırız. Kavlatma işlemi meyvenin dışındaki kırmızı kabuğun sert kabuktan ayrılarak çıkarılmasıdır. Bu işlemde ise antep fıstıklarımızı kısa sürelik buhara maruz ederek kuru kırmızı kabuğun yumuşayıp gevşemesini sağlarız. Buharlı kavratmada su, antep fıstığının içerisine girmemektedir. Kabukları gevşeyen antep fıstıklarımızı, birisi hareketli olan iki taş arasına aktarılarak, dış kabuk sürtünme yoluyla sert kabuktan ayrılır.
Dış kabuğundan ayrılan antep fıstıkları çıtlatma işlemine geçer. Olgunlaşma sırasında çıtlatmasını gerçekleştiremeyen antep fıstıklarını, özel antep fıstığı pensleriyle kabuklarının boyuna doğru çıtlatmalarını yaparız.
Kavlak çıtlak antep fıstıkları, ön eleme ve temizleme işlemleri yapıldıktan kavrulma işlemine gönderilir. Sıcaklık ve tuz oranı ayarlanarak yirmi beş dakika boyunca kavurma işlemini gerçekleştiririz. Birinci sınıf antep fıstıklarımızı sizlere gönderim yapılmadan önce tekrar gözden geçirilerek özel kilitli vakum paketlerimize, paketlemesini yaparız.