Fındık Hakkında Kısaca

kabuklu fındık, ciğ fındık, fındık içi, kavrulmuş fındık, fındık

Fındık, B1, B2 ve özellikle B6 vitamini bol miktarda bulunması, doymuş yağ seviyesini azaltması kalbi korumaktadır. E vitamini zenginliği ise kırışıklığa karşı da önleme sağlar.

Fındık, fıstık ve cevizdeki selenyum zenginliği kansere karşı koruma özelliğine sahiptir.

Fındık çok besleyici bir yemiş çeşitlerindendir. 100 gr. Fındık, yaklaşık 682 kalori verir. B1, B2, C vitamini içeren fındık, yağ, azot ve karbonhidrat bakımından da çok zengindir. Ayrıca, potasyum, fosfor, kalsiyum, demir gibi madensel maddeleri de bulunduran fındık,  yağ (% 66,47) oranı bakımından diğer ülkelere göre Türkiye’de daha fazla olduğu için daha çok kalori sağlar.

Etiketler: kabuklu fındık, ciğ fındık, fındık içi, kavrulmuş fındık, fındık
Ekim 15, 2017
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Alışveriş deneyimini iyileştirmek için kişisel veri politikamız doğrultusunda çerezler kullanıyoruz. Çerezlerle ilgili detaylı bilgi için Çerez Politikamızı ve Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnini inceleyiniz.