Blog Başlık

  • Kuruyemişler, mutfağımızın önemli bir parçasıdır çünkü hem sayısız fayda verir hemde lezzetlidir. Günlük hayatta sıklıkla tüketiriz. Geçmiş yıllara dayanan kuruyemiş tüketimimiz yıllar geçtikçe çeşitlenmiştir.

    Kuruyemiş
  • Bütün dünyada popüler olan bir ikili; çikolata kahve! Çikolata ve kahvenin harika uyumundan oluşan bu ikili oldukça gözde. Çünkü çikolata ve kahveyi kim sevmez ki? Bu zamana kadar birbirinden farklı kahveler, çikolatalar tattık. Hepsi de bir o kadar lezzetliydi.

    Çikolata Kahve
  • Temmuz 04, 2022

    Bayram demek herkesin bir araya gelmesi demek. Bayramlarda misafir ağırlamayı bir hayli seviyoruz. Misafirleri ağırlarken de en güzel ikramlıkları sunmayı tercih ediyoruz.

    Toplanan ev ahalisiyle yenilen yemeklerin, içilen kahvelerin tadı bir başka. Çünkü hem özlem gideriliyor hem de neşeli sohbetler dönüyor. Peki bu güzel anları nasıl taçlandırabiliriz. Tabii ki en trend ikramlıklarla. Bayram sunumlarına yaraşır nefis bayram ikramlıkları, bu yılda en mutlu anlara eşlik ediyor. Bu lezzetlere göz atacak olursak:

    Bayram Sunumluklarında En Trend İkramlıklar
  • Mayıs 15, 2022

    Bebeğimiz, anne karnındayken bile onun için en iyisini isteriz. Ona kavuşmak için heyecanlanırız. Onunla yaşayacağımız birbirinden güzel anlar için bile sonsuz hayaller kurarız. Çünkü bizim için en değerli insan dünyaya gelmek üzeredir veya gelmiştir. Artık sıra bu mutluluğu paylaşmaya gelmiştir. Bu özel anımızda sevdiklerimizi yanımızda görmek isteriz. Kutlamalar, davetler veya partiler düzenleriz ve çoğunlukla bebek çikolatası ikram ederiz. Özellikle de son dönemlerde çikolata, hediye bakımından kıymetlendiği için oldukça popülerleşen bir hediyedir. Tabii bu popülerleşme, bebek cikolatasi nada değer kazandırmıştır.

    Kız Bebek Çikolatası Çeşitleri
  • Mayıs 15, 2022

    Bebek çikolatası bebeğimiz dünyaya geldiğinden itibaren, özel günlerde her anımıza eşlik eden hediyelerdendir. Bebek çikolataları erkek, kız ve ikiz şeklinde ayrışır. Bu çikolatalar birçok etkinlikte kullanılmaktadır. Doğum günü, baby shower, diş buğdayı… Yapılacak etkinliğe göre bebek cikolatasi tasarımı seçilir. Tasarımlar üzerinde mum, balon, taç, ördek gibi sevimli motifler yer alır. 

    Peki özel günlerde hediyelik bebek çikolatası neden tercih edilmektedir?

    Bebek çikolatasının kişiselleştirebilir olması tercih edilme sebepleri arasında yer alır. “Kişiselleştirme derken, nasıl yani?” dediğinizi duyar gibiyiz. Bebek çikolatası ambalajının üzerine dünyalar tatlısı bebeğinizin veya çocuğunuzun ismini baskılatarak kişiselleştirebilirsiniz. Ayrıca isimli bebek çikolatası sadece isimden değil tarihten de oluşur. Yani hem bebeğinizin ismini hem de düzenlediğiniz organizasyonun tarihini yazdırabilirsiniz. Daha öncede bahsettiğimiz gibi isme özel bebek çikolatası bebeğinizin cinsiyetine göre ayrışır. Eğer dünyaya ikiz bebeğiniz gelecekse ikiz bebek çikolatası seçmelisiniz.

    İkiz Bebek Çikolatası Çeşitleri
  • Mart 21, 2022

    Kültürümüzde hediyeleşme asırlar öncesine dayanmaktadır. Devletler birbirine hediye vererek yani hediyeleşerek, devletler arası barışı sağlamışlardır. Zamanla verilen hediyelerde değişimler meydana gelerek günümüzdeki halini almıştır. Günümüzde hediye; evlilik yıldönümü hediyeleri, yılbaşı hediyeleri, anneler günü hediyeleri, öğretmenler günü hediyesi gibi özel günlere göre ayrışır. Her özel gün için farklı hediyeler üretilmektedir. Hediye almak ne kadar zevkli bir eylemse bir o kadar da yorucudur. Çünkü her özel gün için farklı hediye alınır. Hediye alırken anlamlı hediyeler ve ilginç hediyeler araştırırız. Aynı zamanda kişiye özel hediye olmasına da dikkat ederiz.

    Çikolata Kutusu Hediye
  • Mart 21, 2022

    Yuvanıza dünyalar yakışıklısı bir bebek mi doğacak? Minik, sevimli ve dünyalara değişmeyeceğiniz bebeğinizin doğumuna az zaman kala ebeveynleri tatlı bir heyecan ve telaş sarar. Bebeğimiz için neler yaptırabiliriz, neler alabiliriz gibi soruları araştırmaya başlarız. Tüm hazırlıklar tamamlanınca işin mutluluk paylaşma kısmına geçilir. Peki bu nasıl sağlanır? Tabii ki bebek çikolatası ile… Dünyalar yakışıklısı, tatlı, mis kokulu oğlunuzun dünyaya gelişini isimli bebek çikolatası sevdiklerinize duyurabilirsiniz. Erkek bebek cikolatasi bebeğiniz dünyaya gelmeden bebek çantasında bulundurmanız gereken ürünlerden bir tanesidir.

    Erkek Bebek Çikolatası
  • Mart 21, 2022

    Pandemi nedeniyle kalabalık ramazan sofralarına hasret kalmıştık. Bu sene ramazanda kurulan sofralar tüm hasretimizi giderecektir. Ramazan denilince aklımıza davulcu, bayram gibi semboller gelirken, hurma denilince akla Ramazan gelir. Hurma çeşitleri fark etmeksizin tüm sofraların vazgeçilmezidir. Lezzetli tadı ve sağladığı fayda ile herkesin severek tükettiği besinler arasında yer alır.

    Hurma
  • Mart 04, 2022

    Ramazan ayının baştacı hurma, sadece ramazanda değil sağlıklı yaşam trendiyle sürekli sofralarda yer edinmektedir. Hurma çeşitleri sıcak ve güneşli yerlerde yetiştiği için lif açısından bir hayli zengindir. Hurma faydaları say say bitmez, bağışıklık sisteminden kansere birçok rahatsızlığa şifadır. Hurmanın faydaları oldukça fazla olması sebebi ile sık tüketilmesi gereken bir besindir. Ebatlarına ve kalitesine göre hurmalar ayrıştırılır. Her çeşidinin ayrı bir lezzeti vardır. Çoğunlukla acve hurması, kudüs hurması, iran hurması ve mebrum hurma tercih edilse de medjoul hurma ve sukkari hurma da çok sevilmektedir. Bu çeşitler hem görüntü olarak hem de tat olarak birbirinden farklıdır.

    Hurma
  • Şubat 17, 2022

    Çiftlerin hayatlarının birleştirme adımlarından biri de nişan törenidir. Nişan töreninde yüzükler takılarak bağların güçlenmesi amaçlanır. Her iki taraf için de oldukça heyecanlı ve bir o kadar da stresli olan aileler bugünün özel geçmesi için elinden geleni yapar. Günümüzde organizasyon tutularak masa hazırlanmaktadır. Masa üzerinde mumlar, çiçekler, çiftlerin ismi, pasta ve ikram edilmek üzere hazırlanan nişan çikolatası yer alır. Nisan cikolatasi, çoğunlukla isimli olarak yaptırılır. Üzerinde bu özel günün tarihi, çiftlerin ismi ve yüzük, sonsuzluk gibi simgeler yer alır. Nişan çikolatası süsleme veya hazırlanması tamamen oluşturulan konsepte göre belirlenir. O güne özel hazırlanmış nişan çikolata kutusu şüphesiz ki oldukça önemlidir.

    Nişan Çikolatası
  • Şubat 17, 2022

    Konya şehri ile özleştirilen mevlana şekeri “Peynir şekeri veya Konya şekeri” olarak bilinir. Mevlana sekeri, yerel halk başta olmak üzere birçok ülkeye büyük bir şöhret oluşturmuştur. Özellikle kültürel anlamda büyük bir öneme sahip mevlane şekeri büyük küçük herkes tarafından sevilir. Bu nedenle her geçen gün mevlana şekeri çeşitleri artmaktadır. Bu çeşitlerde farklı meyve aromaları kullanılmaktadır. Her aromada rengarenk mevlana seker çeşitleri meydana gelir. Günümüzde renkli mevlana şekeri çeşitlerinin lezzeti sınırları aşarak dünyanın damağında eşsiz tatlar bırakıyor. Özellikle sade ve çikolatalı mevlana şekeri büyük ilgi görmektedir.

    Mevlana Şekeri
  • Şubat 17, 2022

    Lokum geçmişten günümüze yer edinen geleneksel tatlarındandır. Eskiden olduğu gibi günümüzde de farklı lokum türleri üretilerek herkesin damak zevkine uyum sağlıyor. Lokum çeşitleri kahve keyiflerinin ve şeker tabaklarının olmazsa olmazıdır. Özellikle bayram şekerliklerinin içerisine özenle dizilmiş lokumlar kimi mutlu etmez ki… İkram edildiğinde hepsinin tadına bakma hissi de oldukça özeldir. En sevilen lokum çeşitleri arasında sultan lokumu, cevizli lokum, kaymaklı lokum, çifte kavrulmuş lokum, kuş lokumu, türk lokumu, güllü lokum ve narlı lokum yer alır. Güllü lokum eski şeker tabaklarında oldukça popüler olsada günümüzde yerini fitil lokum almıştır. Fitil lokum çeşitleri hem görselliği hem de lezzeti ile herkesi mest eder. Genellikle bu lokumu satın alırken “hangisini alsam?” diye kararsız kalırız çünkü hepsi birbirinden lezzetlidir.

    Lokum Çeşitleri
  • Şubat 17, 2022

    Çiftlerin ilk adım mutluluğu kız isteme merasimidir. Kız isteme merasiminde çiftlerin heyecan ve mutluluk dereceleri oldukça yüksektir. Her detayın kusursuz ve özel olmasını isterler. Kız isteme merasiminde pek çok planlama yapılır. Bu planlamalar arasında giyilecek kıyafetler dağıtılacak ikramlar ve isteme çiçek çikolatası yer alır. Kız isteme çikolata modelleri oldukça fazladır. Kız isteme çikolatası bu özel günü öne çıkardığı için özenle hazırlanır. Ayrıca kız isteme çiçek çikolata seçerken müstakbel gelinin zevki dikkate alınmalıdır.

    Kız İsteme Çikolata
  • Şubat 17, 2022

    Kültürümüzde gelenekselleşmiş olan adetlerden bir taneside kız istemedir. Birbiri için atan iki kalbin evlilik yolundaki ilk adımıdır; kız isteme. Kız isteme merasiminde çiftlerin heyecan ve mutluluk dereceleri oldukça yüksektir. Her detayın kusursuz ve özel olmasını isterler. Bu nedenle çiftler isteme merasimi gerçekleşmeden kapsamlı bir araştırma sürecine girerler. Kız isteme yapılacağı zaman erkekler çiçek ve çikolata alarak, kızın evine gider. Kız isteme çiçek çikolata ile gerçekleştiği içinde öncelikli olarak isteme çikolatası ve isteme çiçeği araştırılır. Kız isteme çikolatası veya kız isteme tepsisinin birçok modelleri vardır. Fakat bu özel günü anlamlı kılacağı için isteme çikolatası süsleme detayları şık bir şekilde gerçekleştirilmelidir. Ayrıca isteme çiçeği ve çikolatası müstakbel gelinin zevkine göre seçilirse, gelin daha mutlu olacaktır.

    İsteme Çikolatası
  • Şubat 17, 2022

    İsimli çikolata, popülerleşen hediyelikler arasında yer alır. Doğum günü, baby shower, diş buğdayı ve daha birçok özel günlerde isim yazılı çikolata tercih edilmektedir. Özellikle ebeveynler isimli çikolata bebek kutuları ile düzenledikleri organizasyonları tamamlarlar. İsimli çikolatalar çoğunlukla madlen çikolatadan oluşur. Madlen çikolata üzerine isim, özel gün tarihi ve eğlenceli ikonlar yer alır. Bu nedenle isimli madlen çikolata, anı niteliği taşıyan ikramlıklar arasındadır. İsimli bebek çikolata adet olarak sunulduğu gibi kutusuyla da sunulur. Tamamen sizin tercihinize bağlı.

    İsimli Çikolata
  • Şubat 17, 2022

    Kültürümüzde, çikolata kahve alışkanlığı yer edinmiştir. Kahve denilince ilk akla çikolata çeşitleri gelir. Bu nedenle çikolata tüketimimiz her geçen gün artmaktadır. Çikolatalar özellikle gençler tarafından fazlaca tüketilir. Eşsiz bir tat sunan çikolataların sağlık açısından da birçok faydası vardır. Tabiki ideal tüketim sağlanırsa. Çikolata herkesin karşı koyamayacağı bir lezzete sahiptir. Bu nedenle diyette olup bu lezzetten vazgeçemeyen bireyler şekersiz çikolata çeşitlerine veya bitter çikolata çeşitlerine yönelirler. Yeterli miktarda tüketilen çikolata çeşitleri hem enerji verir hem de cildin sağlıklı görünmesini sağlar.

    Çikolata Çeşitleri
  • Şubat 14, 2022

    Konya hurma şekeri son yıllarda hem yerel halk tarafından hemde turistler tarafından yoğun ilgi görmektedir. Hurma şekeri, akide şekeri çeşitleri gibi küçük değildir. Hurmalı şeker akide şekerine göre daha uzun ve dikdörtgen bir yapıya sahiptir. Konya ili ile özdeştiği için “hurmalı mevlana şekeri” olarak da bilinir. Hurma sekeri çeşitlerinin dışı ince bir şeker tabakasıyla kaplıdır, içinde ise yumuşacık hurma lezzeti mevcuttur. Çıtırlığıyla yedikçe yedirten bu lezzetin tadını hiçbir şeker vermez. Özellikle ağızda dağılan yapısı ile küçük büyük herkesin kalbinde yer edinmiştir.

    Hurma Şekeri
  • Şubat 14, 2022

    İki kalbin hayatlarını birleştirme süreçlerinde, söz ve nişan törenleri büyük öneme sahiptir. Bir ömür sürecek yaşamın ilk bağlılığı da diyebiliriz. Söz nişan törenlerinde çiftleri sarmalayan bir heyecan ve mutluluk oluşur. Bu heyecan ve mutluluğu yakınlarıyla paylaşmak için sevdiklerini davet ederler. Törenler bazen büyük organizasyon ve kalabalık davetliler eşliğinde bir nişan salonlarında kutlanabileceği gibi bazen de daha samimi bir ortam olan evin salonunda ya da bahçesinde kutlanabilir.

    Söz Çikolatası
  • Şubat 14, 2022

    Konya denilince akla ilk konya sekeri gelir. Konya şekeri oldukça büyük bir üne sahiptir. Çoğu kişi tarafından “mevlana şekeri ve  peynir şekeri” olarak bilinir. Farklı aromalara sahip olduğu için renkli mevlana şekeri çeşitleri ortaya çıkar. Konya şekeri çeşitleri küçük büyük herkes tarafından sevilir. Konya mevlana şekeri kültürel anlamda büyük bir öneme sahiptir.

    Konya Şekeri
  • Şubat 14, 2022

    Konya sarmasi dünyada meşhur olan bir atıştırmalıktır. Peki konya sarması içinde ne var? Konya sarması; içi yoğun krema dolgulu, dışı hindistan cevizi tozu ile kaplı bir atıştırmalıktır. Konya sarması çıtırlığı ile eşsiz bir lezzet sunuyor… Konya sarması, tarih mirası lezzetlerimizdendir.

    Konya Sarması
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Alışveriş deneyimini iyileştirmek için kişisel veri politikamız doğrultusunda çerezler kullanıyoruz. Çerezlerle ilgili detaylı bilgi için Çerez Politikamızı ve Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnini inceleyiniz.